Šta je GTS?

Global tracking system je sistem za daljinsko praćeneje i pozicioniranje putničkih i teretnih motornih vozila, kontejnera, građevinskih mašina, osoba uz pomoć sistema globalnog pozicioniranja (GPS-sateliti), interneta i mobilne telefonije (GPRS/GSM). Ovakav sistem praćenja vam omogućava potpun nadzor nad kretanjem, položajem i statusu vozila u realnom vremenu.

Lokacija vozila se određuje pomoću GPS prijemnika instaliranog u vozilu koji daje podatke o poziciji, brzini i smeru kretanja. GPS sistem praćenja vozila nudi Vam efikasan način upravljanja voznim parkovima na putu (putnički automobili, kamioni, autobusi, kontejneri). Pri tome nije važno koliko vozila i u koje doba dana želite da pratite, već da pouzdano znate da su na trasi i da su bezbedni.

Sem toga, njegovom primenom unapređuje se efikasnost prevoza zbog mogućnosti brzog reagovanja u neočekivanim situacijama kao što su zastoj saobraćaja, kvar vozila ili saobraćajna nezgoda.

Na osnovu izveštaja o vremenu provedenom na svakoj lokaciji, prevoznik može profesionalno da reši prigovore u pogledu usluge i da osigura tačnu naplatu. Zahvaljujući analizi podataka o kretanju vozila i istoriji događaja, prevoznici mogu optimizovati maršrute.